vraagstuk

Al meer dan 2000 jaar leven wij samen met de rivieren. Zij voeden ons en soms overspoelen ze ons. Het is altijd een gevecht geweest van (over)leven. De hele delta van Lobith tot aan Vlissingen en de nieuwe Waterweg vormt een enorme inspiratiebron voor toeristische ontwikkeling. Om een pilottraject te starten heb je draagvlak nodig. Bij dit project waren 4 provincies betrokken, met 10 plaatsen van mogelijke toeristische ontwikkeling. Meerdere steden en dorpen waren aangesloten. Uiteindelijk zette een grote groep zich hiervoor in. 

Concept | ontwerp

De publicaties (op het gebied van communicatie) kwamen razendsnel tot stand. Na elk overleg had de groep de volgende dag het verslag in tekst en beeld op het scherm staan. Op de site groeide het nieuws en dat gold ook voor het aantal deelnemers met hun plannen. Inmiddels is het traject wel verouderd, maar het spreekt nog steeds tot de verbeelding. Mede dankzij de inzet van het dagelijks bestuur, onder leiding van kwartiermaker Jan van Roekel. En ook dankzij de snelheid waarmee de deelnemers via alle kanalen op de hoogte bleven van de voortgang van het traject.

 

Resultaat

In 2 jaar tijd is enorm veel kennis vergaard over de delta en alle toeristische mogelijkheden. Helaas is dit mooie project wegens geldgebrek gestopt. Wie weet wordt het nog een keer opnieuw opgepakt. Als gebied van toeristische ontwikkeling is het zeer de moeite waard. Zeker in combinatie met de regionale beeldverhalen die hiervoor zijn ontwikkeld.

 

ook geïnteresseerd?
kom langs!

Ik heb altijd een luisterend oor en heerlijke koffie of thee. En kom je tussen de middag, dan heb ik ook een lunch voor je. En wil je mij liever in jouw bedrijf zien, ook prima!